De gemeenteraad van Toronto heeft gisteren met ruime meerderheid een motie aangenomen waarin burgemeester Rob Ford wordt opgeroepen om enige tijd met verlof te gaan naar aanleiding van zijn erkenning dat hij crack cocaïne heeft gebruikt. Ford legt de motie naast zich neer.

Door Frank Kuin

Toronto. De gemeenteraad van Toronto heeft gisteren een motie aangenomen waarin burgemeester Rob Ford wordt opgeroepen om enige tijd verlof te nemen om zijn persoonlijke problemen te behandelen. Vorige week erkende Ford dat hij crack cocaïne heeft gebruikt, en raakte hij in opspraak wegens videobeelden waarop hij wild tekeer gaat.

Raadsleden die van mening zijn dat Ford op zijn minst tijdelijk moet opstappen, stonden op in de raadszaal van Toronto:

Raadsleden die burgemeester Ford oproepen enige tijd vrij te nemen gaan staan in de raadszaal van Toronto.

Raadsleden die burgemeester Ford oproepen enige tijd vrij te nemen gaan staan in de raadszaal van Toronto.

Ford is niet van plan af te treden, en kan daar niet toe worden gedwongen. Hij legt de motie naast zich neer. ,,Ik heb mijn excuses aangeboden, en ga nu over tot de orde van de dag’’, zei hij tegen de gemeenteraad.

Het is twijfelachtig of hij daar de kans toe krijgt. Nieuwe gegevens over wangedrag van Ford uit een politieonderzoek werden gisteren openbaar, met beschuldigingen op het gebied van dronkenschap, drugs, en prostitutie.

De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen; 37 raadsleden stemden voor, vijf tegen, onder wie burgemeester Ford en zijn broer, raadslid Doug Ford:

De motie werd aangenomen met 37 stemmen voor en vijf tegen.

De motie werd aangenomen met 37 stemmen voor en vijf tegen.

Tagged with:
 

One Response to Gemeenteraad Toronto wil dat Ford verlof neemt

  1. […] van Toronto, negeerde echter oproepen om af te treden. Hij legde een motie naast zich neer waarin de raad hem opriep enige tijd vrij te nemen om zijn privéproblemen te behandelen. De burgemeester, die is gefotografeerd in het gezelschap van […]

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *